Okul Alışverişi için Dikkat Etmeniz Gerekenler

Çocuklar için olduğu kadar anne ve babalar için de okul alışverişi büyük önem taşıyor. Sağlıklı ve mutlu bir şekilde geçmesi beklenen yeni eğitim dönemi başlamak üzere. Okulların başlamasından önce veya başlamasından kısa bir süre sonrası için ise en önemli nokta okul alışverişinin doğru şekilde yapılması. Çocukların okul ihtiyaçlarının karşılanması kadar doğru ürünlere ulaşabilmek de önem taşıyor. Doğru şekilde yapılacak alışveriş ile birlikte çocuğunuzun ihtiyaçlarını karşılayıp aynı zamanda kendisini mutlu da edebilirsiniz.

Okul için gerekli olacak araçlar için anne ve babaların ise belirli nokta dikkat etmesi gerekiyor. Hem ekonomik hem de ihtiyacı en iyi şekilde giderecek olan malzemelerin alınması için liste yapmak yararlı olacaktır. Okul alışveriş listesi bu konuda ihtiyaç olan hiçbir parçayı atlamamak için yararlıdır. Farklı sınıflara göre değişen bu listelerde pek çok malzeme bulunur. Bunların eksiksiz alınması sayesinde çocuğunuzun yeni eğitim öğretim yılı hem öğretici hem de keyifli şekilde geçecek.

Okul Alışveriş Listesi ile Çocuğunuzun Hiçbir Eksiği Kalmasın!

Okul alışverişi listesi çocuğunuzun ihtiyaç yeni sınıfında ihtiyaç duyacağı malzemeleri temin etmenin en pratik yöntemlerinden birisi. Genel olarak bu liste okul yönetimi tarafından verilebilir. Ancak okul yönetimini beklemeden, bir an önce çocuğunuzu okula hazır hale getirmek için özel olarak hazırladığımız listeden yararlanabilirsiniz. Listeyi temel alırken her sınıfın ihtiyaçlarının farklı olabileceğini göz önünde tutmalısınız. Örneğin okul alışverişi lise sınıfları için yapılacaksa ilköğretim için ile olan listeden farklılık taşıyacaktır. Her ne kadar bu fark çok büyük olmasa da yine de çocuğunuzun başlayacağı sınıfına göre güncel liste kullanmanız tavsiye edilir. Aynı zamanda sadece eğitim kademesi olarak değil, sınıflara göre de farklılık oluşacağını unutmamalısınız. Örneğin okul alışveriş listesi 9.sınıf için farklılık taşırken 12’nci sınıflar için ihtiyaçları kapsamında farklı olacaktır.

Hangi sınıf olursa olsun temel olarak bu listeler tüm bir eğitim yılı boyunca ihtiyacı görecek şekilde tamamlanır. Aynı zamanda farklı derslerin de ihtiyaçlarına göre belirlenmiş olan bu listeler, böylece öğrencinin okula başladıktan sonra tüm ihtiyaçlarını giderir.

2022 - 2023 Eğitim Öğretim Yılı Takvimi (Okullar Ne Zaman Açılıyor 2022)

2022 – 2023 okullar ne zaman açılacak hem öğrenciler hem de velilerin gündemlerindeki en önemli sorular arasında. Özellikle okul alışverişi tamamlanması için de başlangıç tarihi merak ediliyor. Geçen birkaç yıl özellikle salgın yüzünden eğitimde çeşitli kısıtlamalar gündeme gelmişti. Şimdi ise herhangi bir kısıtlama olmadan, yüz yüze eğitim devam edecek.

Bu kapsamda 2022 ve 2023 eğitim öğretim yılı takvimi 12 Eylül 2022 tarihinde başlıyor. Tüm sınıflar bu tarihten itibaren ders başı yapacak.

İlk ara tatil başlangıcı ise bu dönemde 14 Kasım’da başlayacak. Bu tarihten ise 18 Kasım’a kadar devam edecek. İlköğretimden liseye kadar tüm sınıflar ara tatilde dinlenme olanağı elde edecek. Sonrasında ise tekrar eğitim dönemi kaldığı yerden devam edecek.

Bu kapsamda da 23 Ocak 2023 tarihine kadar dersler devam edecek. 23 Ocak tarihinden 3 Şubat’a kadar ise yarıyıl tatili sürecek. 10 iş günü olmasına rağmen hafta sonları ile birlikte bu süre 15 günü bulacak.

6 Şubat’ta başlayacak olan ikinci dönem ise 16 Haziran tarihine kadar sürecek. İkinci dönemde de öğrencilere 17 – 20 Nisan tarihleri arasında ikinci ara tatil hakkı tanınacak.

Okul Alışverişini Neden Online Yapalım?

Okul kırtasiye ihtiyaçları çok çeşitli malzemelerden oluştuğu için hepsini bir adreste bulmak anne ve babalar için önemli kolaylık sağlıyor. Öğrencinin tüm ihtiyaç duyduğu malzemelerin tek adresten alınması ekonomik çözüm de sunuyor. Özellikle günümüzde artan maliyetler kapsamında okul malzemelerinde de yüksek fiyatlar söz konusu durumda.

Online alışveriş ise fiziki mağazalara göre maliyet açısından daha uygun fiyatlar sunmayı başarıyor. Bunun yanında okul alışverişi için özellikle açılışa yakın zamanda yoğunluk olduğu için mağazalardan istenen ürünü bulmak da sorun yaratabiliyor. Kalabalık oluşması da yine bu durumda çeşitli sorunları beraberinde getiriyor.

Her şeyden önce internet üzerinden alışveriş ile birlikte çocuğunuzun ihtiyaç duyduğu tüm malzemeleri pratik ve hızlı şekilde karşılayabilirsiniz. Bunun yanında farklı markalara ait seçeneklerin de sunulması hem fiyat hem de kalite kıyaslaması yapmanız için avantajlı durum oluşturuyor.

Aynı zamanda zaman açısından da istediğiniz zaman alışveriş yapabilme olanağı yine internet üzerinden alışverişi cazip hale getiriyor. Farklı yaş gruplarına ve sınıflara yönelik geniş yelpazede sunulan çeşitler arasından çocuklar da kolayca seçim yapabiliyor. Bu sayede hem zevklere hem de ihtiyaca en uygun seçimleri ekonomik şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Kırtasiye Ürünleri Alınırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Okul kırtasiye ihtiyaçları temin ederken belirli noktalara anne ve babaların dikkat etmesi gerekiyor. Bunları şu şekilde sıralamak mümkün;

·        Her şeyden önemlisi kırtasiye ürünlerinin mutlaka çocuğunuzun sağlığına uyumlu olmasıdır. Zararlı bileşenler içeren malzemeler önemli sağlık sorunları açabilir. Bu yüzden sağlık açısından uygun olan ürünlerin alınması gerekir.

·        Ekonomik şekilde alışveriş yapılması için özellikle okula dönüş seti gibi setlerin tercih edilmesi yararlıdır. Bu setler içinde ihtiyaç duyulacak tüm malzemeler bulunur. 1. Sınıf Okul Araç Gereçleri ve Malzemeleri İhtiyaç Seti gibi okula yeni başlayanlardan daha üst sınıflara kadar farklı kademeler için bu setleri bulabilirsiniz.

·        Okul tarafından talep edilen malzemelerin dışında ihtiyaç duyulmayacak ürünler tercih edilmemelidir. Örneğin yeni okula başlayanlar için hesap makinesi ya da fosforlu kalemler gerekli değildir. Ancak üst sınıflar için bu malzemelerin ihmal edilmemesi gerekir.

·        Defterler öğretmenler veya okul tarafından sadece boyu veya yaprak sayısı belirtilerek söylense de her öğrencinin fazladan defterinin olması hoşuna gidecektir. Örneğin not defterleri hem karalama yapmak hem de öğrencinin önemli noktaları hızlıca not alması için çok yararlıdır.

·        Özellikle küçük yaş gruplarında eğitim yılının başında alınan kırtasiye malzemeleri ilerleyen süreçte kırılacak, kaybolacak ya da benzeri olumsuzluklar yaşayacaktır. Bu türden durumlarda eğitim açısından herhangi bir aksama yaşanmaması için özellikle sık kullanılan kırtasiye malzemelerinden birden fazla alabilirsiniz.

·        Hem küçük hem de büyük sınıflar için okul çantası seçmeyi asla ihmal etmeyin. Çünkü aldığınız kırtasiye malzemelerini çocuğunuzun sorunsuz şekilde sınıfına götürmesi gerekecek.